Γαριδομακαρονάδα και ρόζ σάλτσα

 


 

 

Υλικά

400 γραμμ ζυμαρικά

300 γραμμ. Γαρίδες καθαρισμένες (κράτα μερικές με τα κεφάλια τους για το γαρνίρισμα)

100 γραμμ. Βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι, ούζο

2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

300 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 30%

200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κουτ. σούπας Πάπρικα, καπνιστή

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Παρμεζάνα τριμμένη

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε βούτυρο με ελαιόλαδο, σοτάρισε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Πρόσθεσε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σβήσε με το ούζο.

Αφαίρεσε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι, ρίξε και ψήσε την πάστα ντομάτας, πρόσθεσε τα ντοματίνια και μόλις μαραθούν πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τριμμένη παρμεζάνα, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κράτησε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσε τα. 

 

Πρόσθεσε τα ζυμαρικά , τις γαρίδες και ανακάτεψε, μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με την σάλτσα.

Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα, αραίωσε τη με το κρατημένο νερό που σούρωσες.

 

Σέρβιρε σε ένα πιάτο με μαϊντανό ψιλοκομμένο και τελείωσε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

Σχόλια