ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. Λιγκουίνι
80 γραμμ. Αμύγδαλα, ψημένα
και ανάλατα
1 σκελίδα σκόρδο
140 γραμμ. λιαστές ντομάτες σε βαζάκι με λάδι
100 γραμμ. Παρμεζάνα, σε κομμάτια
100 ml. ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
Για το γαρνίριζα
Παρμεζάνα τριμμένη
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Ρίξε σε ένα μπλέντερ το ελαιόλαδο, τα
αμύγδαλα, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και
χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια βράσε τα Λιγκουίνι
.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε
αλάτι, τα ζυμαρικά και βράσε για 2 λεπτά λιγότερο, από τις οδηγίες της
συσκευασίας.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κράτησε περίπου
1 φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσε τα.
Σε
ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίξε τα ζυμαρικά, πρόσθεσε την σάλτσα και αραίωσε με
το κρατημένο νερό των ζυμαρικών, έτσι ώστε να πετύχεις μια πιο ρευστή σάλτσα. Πρόσθεσε
τα ζυμαρικά και ανακάτεψε
μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με την κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και
φύλλα βασιλικού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου