Stir fry με ψαρονέφρι ρυζι και λαχανικά





Υλικά 

 

300 γραμμ ψαρονέφρι, κομμένο σε λωρίδες

200 γραμμ. Ρυζι basmati

3-4 καρότα, σε φέτες

1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη, σε μπαστουνάκια

1 πράσινη πιπεριά μεγάλη, σε μπαστουνάκια

1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο 

200 γραμμ. μανιτάρια φέτες

6 κουτ. σούπας σόγια

Αλάτι-πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνι

 

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετέ το ρύζι. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι και βράζετε για 10-15 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα wok η σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λάδι σοτάρετε 

το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε το ψαρονέφρι, τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα υλικά.

Προσθέτετε το ρύζι, τη σόγια και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 2 λεπτά ακόμη.  

 

Σχόλια