Υλικά
1 λίτρο γάλα
100 γραμμ. Κρυσταλλική ζάχαρη
150 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Άρωμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Κανέλα σκόνη
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με τη
ζάχαρη και ανακατεύετε με μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια
προσθέτετε το σιμιγδάλι, την βανίλια, το αλάτι και ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσουν
οι μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε
μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Σερβίρετε σε μπολάκια, αφήνετε να πάρει θερμοκρασία
δωματίου και βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρετε με κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου