Υλικά
300 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
200 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
400 γραμμ. μοτσαρέλα ( σε
σακουλάκια με νερό)
Για το σιρόπι
300 γραμμ. ζάχαρη
250 ml. νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
παγωτό καϊμάκι
1 φλιτζάνι φιστίκια Αίγινας, τριμμένα
Με ένα ψαλίδι κόβετε το κανταΐφι στα
διπλώματα ώστε
να μην έχετε μακριές
ίνες. Ξεμπλέκετε το κανταΐφι και κόβετε τη μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές
φέτες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα υλικά για το
σιρόπι. Το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι αλείφετε
με λίγο λιωμένο βούτυρο. Γεμίζετε την βάση του τηγανιού με το
κανταΐφι πιέζετε και αλείφετε με βούτυρο την
επιφάνεια. Στη συνέχεια απλώνετε το τυρί και
σκεπάζετε με κανταΐφι κλείνοντας τις άκρες πιέζοντας με τα χέρια.
Ψήνετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί από
κάτω. Κατόπιν γυρίζετε από την άλλη και αφήνετε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνετε
χλιαρό σιρόπι στο ζεστό κιουνεφέ και το αφήνετε για 2 λεπτά να απορροφήσει το
σιρόπι. Πασπαλίζετε με φιστίκι Αίγινας και σερβίρετε με
παγωτό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου