Υλικά
1 ½ κιλό χταπόδι, καθαρισμένο και
πλυμένο
3 φύλλα δάφνης
7-8 κόκκους πιπέρι
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 φλιτζ. κόκκινο ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το
χταπόδι, προσθέτετε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί, το ξύδι, το
ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1- 1 ½ περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Αφού βράσει το χταπόδι και κρυώσει, το
κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε
αποστειρωμένο βάζο, μαζί με τα υγρά του, στο ψυγείο. Σερβίρετε με λαδόξιδο και
ρίγανη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου