Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ καρότο και γλυκόξινη σάλτσα


Υλικά 
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 κουτ. σούπας ρίγανη
Για την Γλυκόξινη σάλτσα 
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι σόγια sauce
3-4 κουτ. σούπας μέλι
 
1 κουτ. σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι Τσαγιού λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Για τον Πουρέ καρότου
800 γραμμ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
200 γραμμ. πατάτες, κομμένες καρέ
2 κουτ. σούπας βούτυρο 
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι
 
 
Βάζετε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψί με νερό, έτσι ώστε να 
πέφτουν μέσα τα ζουμιά από τις μπριζόλες κατά την διάρκεια του 
ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ, στους 220 βαθμούς. 
Τοποθετείτε την σχάρα του φούρνου επάνω στον πάγκο της κουζίνας 
βάζοντας από κάτω μια λαδόκολλα ώστε να μην λερώσετε. Λαδώνετε τη
σχάρα και αφού πασπαλίσετε τις μπριζόλες και από τις δυο μεριές με 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανή, τις απλώνετε επάνω στη σχάρα, τις βάζετε στο 
πάνω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 12 λεπτά. Στην συνέχεια 

γυρίζετε προσεκτικά τις μπριζόλες με μια τσιμπίδα και ψήνετε για αλλά 

6 λεπτά.  Βγάζετε τις μπριζόλες από τον φούρνο και σερβίρετε με τον 

πουρέ καρότου και την σάλτσα. Για να κάνετε τον πουρέ, βάζετε σε μια 

κατσαρόλα με νερό και αλάτι τα καρότα και την πατάτα,  να βράσουν 

μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για 15-20 λεπτά περίπου και στραγγίζετε.

Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα καρότα με την πατάτα, μαζί με βούτυρο, 

αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα βελούδινο πουρέ. 

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.  Για να κάνετε την 

σάλτσα, σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, 

προσθέτετε τη σόγια , το μέλι, το ξύδι, το κρασί και βράζετε μέχρι να 

ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε με λίγο κρύο νερό το 

κορν φλαουρ και το ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η 

σάλτσα.

Σχόλια