Υλικά
500 γραμμ. Ρεβίθια, αποφλοιωμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 4 πορτοκάλια
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το
κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τον
χυμό πορτοκαλιού, την δάφνη, το μπούκοβο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και
νερό 4 εκ. πάνω από το μείγμα.
Βράζετε για 1- 1 ½ ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200
βαθμούς στον αέρα.
Στην συνέχεια τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Περιχύνετε με
ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου