Υλικά
1
Μαύρο ολόκληρο κοτόπουλο
4 καρότα,
χοντροκομμένα
3 γλυκοπατάτες,
κομμένες κυδωνάτες
1
λεμόνι
1 ματσάκι δεντρολίβανο,
φρέσκο
1
ματσάκι θυμάρι, φρέσκο
150 γραμμ. βούτυρο, σε
θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι-πιπέρι
Για
τη μαρινάδα
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας μουστάρδα
1
κουτ. σούπας κουρκουμά, σκόνη
Χυμό
από 2 λεμόνια
1
κουτ. σούπας ρίγανή
Για
να κάνετε την μαρινάδα, σε ένα μούλτι ανακατεύτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα,
τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί
και βάζετε τα χέρια σας κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου και απλώνετε εσωτερικά
το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Στη συνέχεια το αλείφετε με την μαρινάδα μέσα και έξω. Στο τέλος
πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε
μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου το δεντρολίβανο, μαζί με το θυμάρι. Ρίχνετε περιμετρικά
στο ταψί τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και περιχύνετε με την μαρινάδα. Στη
συνέχεια, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε στο ταψί, το λεμόνι
κομμένο στη μέση, τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτετε ελάχιστο νερό, πασπαλίζετε με
ελαιόλαδο και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε
για 1 με 1 ½ ώρα στους 220 βαθμούς στον αέρα. Στη συνέχεια βγάζετε την
λαδόκολλα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το
φαγητό. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις
γλυκοπατάτες και τα καρότα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου