ΥΛΙΚΑ
700 γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 πράσινο μήλο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4
μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2
αβγά
200 γραμμ. γραβιέρα, τριμμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
2 κουτ. τσαγιού κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
500 γραμμ. Συμπυκνωμένο χυμό Ντομάτας
3
ντομάτες, τριμμένες
1
κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. τσαγιού ξερό βασιλικό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
½
κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Αλάτι-Πιπέρι
Για
γαρνιτούρα
ρύζι
βραστό
Σε
ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το μήλο με το σκόρδο, μαζί με το
ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο καλά, τα αβγά, τη γραβιέρα, το ελαιόλαδο,
τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε για 1 ώρα στο
ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη. Στη συνέχεια πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα
βάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλά, τα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 περίπου λεπτά. Σε μια
κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, ρίχνετε τον
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τον βασιλικό, την
ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράσει, προσθέτετε τα
σουτζουκάκια και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε
λίγο ζεστό νερό. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά, μαζί με βραστό ρύζι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου