Ριγκατόνι φούρνου με φέτα

 



 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. ριγκατόνι

500 γραμμ. Φέτα, χοντροκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο

6 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 κουτ. Σούπας πάστα ντομάτας

1 κουτ. Σούπας ζάχαρη

500 γραμμ. τυρί γκούντα, τριμμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος

Αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Βράζετε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, γιατί το ψήσιμο θα συνεχιστεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε, περίπου για 1 λεπτό.

Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και τρίβετε την επιφάνεια του σκεύους μέχρι να ψηθεί, στην συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους και τον βασιλικό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει, ρίχνετε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ανά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα Ριγκατόνι, προσθέτετε την φέτα και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου