Υλικά για 4-5 μπολάκια
1
λίτρο γάλα
110
γραμμ. κόρν φλάουρ
80
γραμμ. ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου, κοπανισμένη
Λίγο
αλάτι
3-4
κουτ. σούπας ροδόνερο
Για το γαρνίρισμα
150
γραμμ. φιστίκι κελυφωτό
100
γραμμ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο και καβουρντισμένο
Σε
ένα μπόλ ρίχνετε λίγο γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το γάλα και βράζετε μαζί με την κοπανισμένη
μαστίχα για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και
ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε και
το ροδόνερο. Σε μπολάκια ρίχνετε το μείγμα και αφού κρυώσει τα βάζετε στο
ψυγείο για 2-3 ώρες. Γαρνίρετε με φιστίκι και αμύγδαλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου