Αρνάκι Ελασσόνας με πατάτες και μουστάρδα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 κιλά Αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό Πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες Σκόρδο
3 κουτ, σούπας μουστάρδα
1 κουτ. Σούπας ρίγανη
½ φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
Χυμό από 2 λεμόνια 
Αλάτι -Πιπέρι

Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Πασπαλίζετε με
αλάτι, πιπέρι. Σε ένα μούλτι, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μυρωδικά με την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα μουστάρδας μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέστε μέσα τις κομμένες πατάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφτούν οι πατάτες με το μείγμα. Αδειάζετε σε ένα ταψί τις πατάτες. Τοποθετείτε το αρνί επάνω στις πατάτες και αλείφετε με το μίγμα μουστάρδας που περίσσεψε από τις πατάτες. Προσθέτετε στο ταψί νερό, σχεδόν μέχρι τη μέση και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεσκεπάζετε και  χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Σχόλια