Υλικά
500
γραμμ. σκληρό αλεύρι
Ανακατεύετε
όλα τα υλικά σε ένα ζυμωτή μέχρι να αποκτήσετε μία σφικτή ζύμη, χωρίς να την
ταλαιπωρήσετε. Την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε να
ξεκουραστεί για μια ώρα στην συντήρηση.
Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το ανοίγετε μέχρι να γίνει το φύλο λεπτό. Αρχικά περνάτε τη ζύμη
από το μεγαλύτερο άνοιγμα της μηχανής, σχηματίζεται ένα φύλλο το οποίο
διπλώνετε σαν τρίπτυχο και το ξαναπερνάτε με την μικρή του πλευρά από το
μηχάνημα. Αυτό το επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές.
Σε
μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφού τινάξετε το παραπάνω
αλεύρι από τις ταλιατέλες τις βάζετε να βράσουν. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια
είναι έτοιμες, βράζετε για περίπου 3-4 λεπτά.
Συμβουλές:
Αν δείτε ότι το μείγμα είναι στεγνό ή σπάζει, προσθέτετε λίγο νερό
ακόμη. Αλευρώνετε συνεχώς το ζυμάρι σας κάθε φορά που κολλάει στα
χέρια σας. Πρoτού ξεκινήσετε την διαδικασία με την μηχανή των ζυμαρικών,
περάστε λίγο ζυμάρι ώστε να καθαριστεί η μηχανή. Ποτέ δεν πλένετε την μηχανή με
νερό, παρά μόνον καθαρίζετε με ένα πινέλο και ένα βρεγμένο πανάκι. Μπορείτε να
βάλετε στη ζύμη καθώς τη ζυμώνετε, σπανάκι πουρέ η πουρέ ψητής ξεφλουδισμένης
πιπεριάς Φλωρίνης ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα μυρωδικά ή μελάνι σουπιάς, για
μαύρα ζυμαρικά. Μπορείτε να συντηρήσετε τα ζυμαρικά στο ψυγείο για 1-2 μέρες ή
για περισσότερο καιρό στην κατάψυξη μεριδοποιόντας τα. Όταν θελήσετε να τα μαγειρέψετε
δεν χρειάζεται να τα αποψύξετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου