Κέικ καρότου με κρέμα λεμονιού




Υλικά

2 αβγά
200 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. καλαμποκέλαιο
150 γραμμ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½  κουτ. σούπας κανέλα

½ κουτ. γλυκού μαχλέπι
50 γραμμ. αλεσμένα καρύδια
150 γραμμ. καρότο αλεσμένο.
Για την κρέμα 
200 γραμμ. Κρέμα τυριού 
150 γραμμ. βούτυρο
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 βανίλια
150 γραμμ. άχνη

Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη
ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά-σιγά,  όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε μια φόρμα με αλεύρι, στρώνετε το μείγμα και το
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κέικ, αλείφετε προσεκτικά με μια σπάτουλα το γλάσο. Για να κάνετε το γλάσο, ανακατεύετε απλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπόλ.






Σχόλια