
Υλικά
(για 2 μερίδες)
2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού πατημένη καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ρύζι λεπτόκοκκο ("κοντό")
50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
15 γραμμ. σοκολάτα τρούφα
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
μείγμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιμένετε να βράσει και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο περίπου 1 ώρα, για ν'απορροφηθεί το γάλα (ή έστω το περισσότερο), ανακατεύοντας συχνά ενδιάμεσα.
Κατεβάστε
από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα & ανακατεύετε μέχρι να
λιώσει. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Σερβίρετε σε μπολάκια ή
ποτήρια.
Ανακατέψτε
στο μίξερ ή σε μπολ με ένα κουτάλι το γιαούρτι με τον χυμό
και προσθέστε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίστε
με την τρούφα και σερβίρετε! Από την Μαρίνα Μαστοράκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου