Κεμπάπ













Υλικά

1 κιλό κιμάς αρνίσιος ή ανάμεικτος αρνί με μοσχάρι
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καγιέν
1 κου. γλυκού σουμάκ
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2  ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι 
αλάτι-πιπέρι

Xτυπήστε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό, αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ώστε να βοηθήσετε το μείγμα να λιώσει καλά. Προσθέστε στον κιμά την φρυγανιά και το μείγμα που φτιάξατε με τα μπαχαρικά μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για 1-1/2 ώρα. Φτιάχνετε το κεμπάπ  σε σιδερένιες βέργες ή σε καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκινήσουν.  
Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες.







Σχόλια