Υλικά
1 κιλό κιμάς αρνίσιος ή
ανάμεικτος αρνί με μοσχάρι
1 κου. γλυκού σουμάκ
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Xτυπήστε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, τα
μπαχαρικά και τον μαϊντανό, αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ώστε να βοηθήσετε το μείγμα να λιώσει καλά. Προσθέστε στον κιμά την φρυγανιά και το μείγμα που φτιάξατε με τα μπαχαρικά μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για 1-1/2 ώρα. Φτιάχνετε το
κεμπάπ σε σιδερένιες βέργες ή σε καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για
αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα
χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες
τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου