Οι γιαουρτοκεφτέδες
έχουν μια λεπτή, ελαφρώς υπόξινη γεύση. Απλώστε τους σε φρέσκο ψωμί ή κράκερ με
λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι η ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!!Συντηρούνται σε
βαζάκια στο ψυγείο για αρκετό διάστημα, αρκεί να είναι καλυμμένοι με ελαιόλαδο.
Υλικά για 4
μερίδες
1 κιλό γιαούρτι
1 κουτ. της σούπας αλάτι
3σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη ή δεντρολίβανο
1 κιλό γιαούρτι
1 κουτ. της σούπας αλάτι
3σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ρίγανη ή δεντρολίβανο
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το
γιαούρτι με το αλάτι. Βάλτε ένα τουλπάνι η μια γάζα σε ένα κόσκινο και το κόσκινο πάνω από ένα μπολ, ρίξτε το γιαούρτι και διπλώστε το τουλπάνι πάνω από το γιαούρτι και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, με υγρά χέρια, πάρτε μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι κάθε φορά και σχηματίστε μικρές μπάλες κατά προσέγγιση, στο μέγεθος ενός καρυδιού και αφήνετε να στεγνώσουν για άλλη μία ώρα πάνω σε μια πετσέτα. Γυρίστε τους μία φορά. Τοποθετείστε τους γιαουρτοκεφτέδες σε ένα μπολ ή ένα βάζο, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, κόκκινο πιπέρι και τα μυρωδικά, ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψει τους γιαουρτοκεφτέδες και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον μία ημέρα στο ψυγείο. Όταν τελειώσουν οι γιαουρτοκεφτέδες το ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λάδι για την σαλάτα σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου