Η μυστική συνταγή για Κρέπες

 



 

Υλικά

1 λίτρο γάλα

560 γραμμ. αλεύρι

200 ml ανθρακούχο νερό

7 αβγά

4 κουτ. Σούπας βούτυρο λιωμένο

Αλάτι

Για την γέμιση

Πραλίνα φουντουκιού

Μπισκότο, τριμμένο

 

Ανακατεύετε σε μια κουζινομηχανή το αλεύρι το γάλα το ανθρακούχο νερό, τα αβγά το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία αλείφετε με λίγο βούτυρο, ρίχνετε λίγη από την ποσότητα του χυλού, απλώνετε γυρίζοντας το τηγάνι στο αέρα, έτσι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια και ψήνεται. Όταν αρχίζει να θαμπώνει ο χυλός γυρίζετε την κρέπα με μια σπάτουλα , ξεκολλώντας την περιμετρικά και την γυρνάτε από την άλλη.

Απλώνετε στην κρέπα την πραλίνα, το μπισκότο και την διπλώνετε.

 

Σχόλια