Κοκκινιστές φακές σούπα με πράσινη πιπεριά


 


 

Υλικά

500 γραμμ. φακές

​2 ξηρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

​1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

​2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

​2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

​4 ντομάτες, τριμμένες

​2 δαφνόφυλλα

λίγη ρίγανη

½ κουτ. σούπας κύμινο

2-3 κουτ. σούπας ξύδι

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό και βράζετε τις φακές για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Στην συνέχεια σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε το καρότο, τον πελτέ και τις φακές. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίζει να αρπάζει λίγο ο πελτές στην βάση της κατσαρόλας. Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη και καυτό νερό, τόσο ώστε το μείγμα να σκεπαστεί 2 δάχτυλα. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 45-50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το κύμινο και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και προσθέτετε το ξύδι. Σερβίρετε με ψωμί, ελιές και πίκλες.

 

Σχόλια