Υλικά
Για την βάση
350 γραμμ. μπισκότα τύπου
digestive
115 γραμμ. Βούτυρο, σε
θερμοκρασία δωματιου
Άρωμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
6 αβγά
80 γραμμ. κορν φλαουρ
100 γραμμ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
220 ml κρέμα γάλακτος
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την σαντιγί
500 ml. κρέμα γάλακτος
80 γραμμ. ζάχαρη
άχνη
Σε έναν πολυκόφτη,
ρίχνετε τα μπισκότα, το βούτυρο, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε ώστε να
γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το
απλώνετε στη βάση μιας
φόρμας.
Σε ένα μπόλ χτυπήστε τα
αβγά με την ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με την
κρέμα γάλακτος, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα. Αφού ζεσταθεί το
γάλα το ρίχνετε σιγά- σιγά στο μείγμα με το κορν φλαουρ και μετά όλο μαζί στην
κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αφού
κρυώσει η κρέμα απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μαζί
με την άχνη ζάχαρη σε μια σφιχτή σαντιγύ και απλώστε πάνω στην κρύα κρέμα
λεμονιού. Και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου