Υλικά για 4 άτομα
400
γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
250
γραμμ. βούτυρο
200
γραμμ. Ζάχαρη
Λίγο
αλάτι
4 αβγά
Ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
200
γραμμ. σταφίδες Ηλείας
100
γραμμ. καρύδια
180
γραμμ. αλεύρι
3
κουτ. σούπας κακάο σκόνη
200
ml. χλιαρό νερό
Για
το σερβίρισμα
Παγωτό
καϊμάκι
Σε
ένα μπόλ ρίχνετε τις σταφίδες σκεπάζετε με χλιαρό νερό και αφήνετε για περίπου
1 ώρα. Λιώστε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας
συνεχώς. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε
τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια,
προσθέστε τα αβγά ένα-ένα και ανακατεύετε γρήγορα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στραγγίστε πολύ καλά τις σταφίδες και προσθέστε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια. Στη
συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε απαλά με μια
μαρίζ. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μικρό πυρέξ. και ρίξτε το μείγμα. Στρώστε το
καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 30-35
λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθεί γιατί δεν θα είναι ζουμερό μέσα. Κόβετε σε
κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου