Τηγανητοί γίγαντες ελέφαντες κάτω Νευροκοπίου με σάλτσα πάπρικας


Υλικά για 4 άτομα

400 γραμμ. φασόλια γίγαντες

Για το κουρκούτι

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουτάκι μπύρα ( παγωμένη)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι- πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

400 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι 

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού βασιλικός, τριμμένος

1κουτ. σούπας ρίγανη

αλάτι

 

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην χάσουν το σχήμα τους. Προς το τέλος προσθέτετε αλάτι στο νερό για να νοστιμίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το χυλό ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τον αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Βουτήξτε τους γίγαντες στο χυλό και τηγανίζετε έναν –έναν σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για να κάνετε τη σάλτσα, σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα. Σερβίρετε τη σάλτσα μαζί με τους γίγαντες.

 

Σχόλια