Μους ακτινίδιο Πιερίας με γιαούρτι


Υλικά για 4 άτομα

4 ακτινίδια Πιερίας

400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

100 ml φυτική κρέμα γάλακτος

150 γραμμ. ζάχαρη

1 lime (χυμός και ξύσμα)

1 κουτ. τσαγιού κανέλα σε σκόνη 

 

Κρατάτε 1 ακτινίδιο για γαρνίρισµα, κόβετε τα υπόλοιπα και τα περνάτε στο μπλέντερ, σε μέτρια ταχύτητα, μαζί µε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Χτυπήστε µε το μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της και ενσωματώνετε στο γιαούρτι µε σπάτουλα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ανακατεύετε απαλά και τον πουρέ με  το ξύσµα λεµονιού και μοιράζετε το μίγμα σε μπόλ. Κρατάτε την µους στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν θα τις σερβίρετε, ξεφλουδίζετε το τελευταίο ακτινίδιο, το κόβετε σε λεπτές φέτες  γαρνίρετε  και  πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και αχνή.

Σχόλια