Σπιτικά burger με Φασόλια Βανίλιες Φενεού και σπιτική κέτσαπ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 φλιτζάνι Καρολίνα ρύζι (βρασμένο)
2 φλιτζάνια βρασμένα Φασόλια Βανίλιες Φενεού και τριμμένα στο
multi
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι καλά αλεσμένα αμύγδαλα
3 κουτ. σούπας αλεσμένο κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας αλεσμένο καρότο
πάπρικα
αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ψωμάκια στρογγυλά για burger
ελαιόλαδο
γαρνιτούρα
8 φέτες τυρί του τόστ
1 κρεμμύδι
μαρούλι

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. (Μπορείτε να βάλετε τα υλικά όλα μαζί στο multi για περισσότερη ευκολία).Πλάθετε
το μίγμα σε μπιφτεκάκια.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μπιφτεκάκια για πέντε λεπτά ανά μεριά ή μέχρι να ροδίσουν και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.

κέτσαπ σπιτική
250 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο κανέλα
1 κ. τσαγιού αλάτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας το.
Προσθέτετε την σάλτσα, τον πελτέ, τη μαύρη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ανακατεύετε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και πιο συχνά προς το τέλος για να μη μας κολλήσει. Την αφήνετε να σταθεί για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες.
Για να σερβίρετε, βάζετε λίγη σάλτσα στα ψωμάκια, ένα φύλο μαρουλιού, το μπιφτεκάκι, μια φέτα τυριού και ροδέλες κρεμμυδιού






Σχόλια