Σουφλέ με πένες και γραβιέρα Κρήτης



ΥΛΙΚΑ 
500 γραμμ.  πένες
2 κρεμμύδια ξερά,  ψιλοκομμένα
70 γραμμ. Βούτυρο
70 γραμμ. αλεύρι
600 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
Λίγο  μοσχοκάρυδο
200 γραμμ. τυρί κρέμα
4 κρόκους αυγών
400 γραμμ. Γραβιέρα Κρήτης , τριμμένη
4 ασπράδια
Αλάτι-πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε  το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε  και προσθέτετε το γάλα.
Αφήνετε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε
το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Βράζετε τα μακαρόνια  και στραγγίζετε. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην μπεσαμέλ το τυρί κρέμα, τους χτυπημένους κρόκους και την μισή γραβιέρα . Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα στο μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά στα ζυμαρικά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αδειάζετε όλο το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.





Σχόλια