Σπαγγέτι με ξύγαλο Σητείας και κάππαρη



ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. σπαγγέτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας κάππαρη
300 γραμμ. ξύγαλο 
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
κόλιανδρο, ψιλοκομμένο


Βάζετε τα ζυμαρικά  να βράσουν, σε αλατισμένο νερό. Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, την κάππαρη και το ξύγαλο.
Ρίχνετε  πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, γιατί είναι ήδη
αλμυρή η σάλτσα λόγω της κάππαρης.  Βάζετε τα ζυμαρικά, αφού έχουν βράσει,  στο τηγάνι με τη σάλτσα και  ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για λίγο να δέσει το ζυμαρικό με τη σάλτσα και τέλος, σερβίρετε σε πιάτο με λίγο φρέσκο κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας κάθε πιάτο με 1 κουτ. σούπας ξύγαλο.



Σχόλια