Ριζότο με κοτόπουλο γαρίδες και κάρυ




Υλικά για 4 άτομα

1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
8-10 γαρίδες μέτριες
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 κύβο βοδινού
3-4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. τσαγιού κάρυ, σκόνη
1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια νερό
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κόβετε σε μικρά κομματάκια τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο, τα κομματάκια κοτόπουλου και μετά από λίγο ρίχνετε και τις γαρίδες. Στην συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι μαζί με τα 2 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τις γαρίδες.  Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, τον κύβο και αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά να τραβήξει τα υγρά του.  Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά και αφήνετε σε σβησμένο μάτι μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα. Από τον Βαγγέλη Ζγούρα.

Σχόλια