Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αραβική πίτα με κοτόπουλο και αρωματική σάλτσα pesto γιαουρτιού


 

Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
4 μικρές αραβικές πίτες
1 κουτ. τσαγιού τζίντζερ, σε σκόνη
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρές ροδέλες
½  πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
½  πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
Για την σάλτσα
300 γραμμ. γιαούρτι  Δωδώνη 8%
3 κουτ. σούπας σάλτσα pesto
300 γραμμ. τριμμένο τσένταρ
Αλάτι-πιπέρι



Ρίχνετε στα κυβάκια κοτόπουλου αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν  και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με
λίγο ελαιόλαδο, για 20 λεπτά, περίπου ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και μέσα). Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το τηγάνι.
Προσθέτετε τώρα στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και αφήνετε να ψηθούν ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τσένταρ.
Ανοίγετε τις 4 αραβικές πίτες και τις ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγο. Μοιράζετε τη σάλτσα πάνω στις πίτες και προσθέτετε το μίγμα με το κοτόπουλο από το τηγάνι. Κλείνετε σε ρολό και απολαμβάνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...