Φραουλένιο γλυκό ψυγείου


Υλικά
1 πακέτο μπισκότα SAVOUAGIAR
1 φακελάκι ζελέ STRAWBERRY
1 φλιτζάνι γάλα με 4 κουτ. σούπας κονιάκ
Για την κρέμα
600 ml φρέσκο γάλα
6 κουτ. Σούπας  κρυσταλλική ζάχαρη
εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές corn flour
Για το γαρνίρισμα
φρέσκιες φράουλες
500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος,  χτυπημένη Σαντιγύ


Για να κάνετε την κρέμα, διαλύετε τη ζάχαρη με ένα φλιτζάνι χλιαρό
γάλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνετε το μίγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζετε να ανακάτεμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτήξτε τα μπισκότα ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζετε σε ένα μακρόστενο διάφανο πυρέξ.
Βάζετε επάνω στα μπισκότα την κρέμα, στην οποία μέσα έχετε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και βάζετε στο ψυγείο, για 30 λεπτά να κρυώσει.
Ετοιμάζετε το ζελέ(όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο), το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο και το βάζετε στο πυρέξ, επάνω στην κρέμα.
Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, διακοσμείτε με την σαντιγί και φράουλες.












Σχόλια