Αλμυρό cheesecake με καραμελωμένα ντοματίνια

 

Υλικά
Για τη βάση
250 γραμμ. παξιμάδια κρίθινα
Για τη γέμιση
30 ντοματινια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικο κρέμα
125 γραμμ. Βούτυρο, λιωμένο

2 κουτ. σούπας φουντούκι
Για την κρέμα
600 γραμμ. τυρί cottage Philadelphia
500 γραμμ. τυρί κρέμα Philadelphia
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σούπας κάππαρη
Φρέσκια ρίγανη
Σε ένα multi βάζετε τα παξιμάδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη μαζί με τα φουντούκια. Αδειάζετε σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνετε το
λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια κουζινομηχανή ανακατεύετε τα τυριά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Τοποθετείτε στο κέντρο μιας πιατέλας το τσέρκι και βάζετε στη βάση το μείγμα του παξιμαδιού, πιέζετε ελαφρά ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει πάχος 2-3 εκ. Από πάνω στρώνετε το μείγμα των τυριών. Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Για να καραμελώσετε τα ντοματινια, ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματινια, το μέλι, τη ζάχαρη, το βαλσαμικο ξίδι κρέμα και ανακατεύετε το μείγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει και να γλασάρουν τα ντοματίνια.
Ξεφορμάρετε το cheesecake, περιχύνετε με τα ντοματινια, σκορπάτε φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών, την κάππαρη και σερβίρετε.


Σχόλια