Τάρτα με Μανιτάρια και τυρί Γκούντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας ψυγείου
300 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμ. γκούντα, τριμμένο
1 αβγό
115 ml. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
ελαιόλαδο
200 γραμμ. βούτυρο
αλεύρι και βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

1.   Βάζετε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας σε μία φόρμα
τάρτας, με διάμετρο γύρω στα 25 εκ., αφού πρώτα έχετε αλείψει την φόρμα με βούτυρο και την έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τις άκρες που περισσεύουν.
2.   Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετείστε την φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μη «μαζέψει» στο ψήσιμο.
3.   Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση, ζεσταίνετε λίγο βουτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια ελαφρώς και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
4.   Κρατήστε λίγο Γκούντα, σχεδόν ½ φλιτζάνι και ανακατέψτε το υπόλοιπο γκούντα  με το αβγό και την κρέμα γάλακτος.
5.   Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και την πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη στην βάση της, στρώνετε το μείγμα με το γκούντα και από επάνω, στρώνετε τα  μανιτάρια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γκούντα.

6.   Ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.   

Σχόλια