Σαλάτα με Κοτόπουλο, φουντουκια, αχλάδι και Βινεγκρέτ Μελιού


ΥΛΙΚΑ  
2 στήθη κοτόπουλου
½  μαρούλι
4 φύλλα μαρούλι σγουρό, κόκκινο
1 αχλάδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
2 κουτ. σούπας φουντούκια
2-3 κομματάκια καρύδι γλυκό του κουταλιού
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο  
αλάτι
πιπέρι

για την σάλτσα
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο  
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
γαρνιτούρα
φλοίδες παρμεζάνας
κρουτόνς

1.   Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε κομμάτια και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2.   Στη συνέχεια, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ψήνετε το
κοτόπουλο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
3.   Πλένετε τα φύλλα των μαρουλιών και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα κόβετε σε μια πιατέλα και προσθέτετε το αχλάδι, τα κομμάτια του κοτόπουλου, το γλυκό του κουταλιού και τα φουντάκια.
4.   Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάεδα, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

 

Tips.

Μπορείτε να προσθέσετε και ένα ξινόμηλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

Σχόλια