Λαυράκι στη Λαδόκολλα με σπιτική ταρταρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 λαβράκια
4 μικρές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 ρίζα φοινόκιο( μάραθο), τριμμένο
1 κολοκυθάκι, τριμμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
λίγο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα
γαρνιτούρα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1.   Καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια, τα εντόσθια τους και τα ξεπλένετε καλά.
2.   Πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα απλώνετε στη σειρά, τις φέτες από την μια ντομάτα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο, από πάνω βάζετε ένα λαυράκι και το σκεπάζετε με λίγο τριμμένο φοινόκιο και κολοκύθι, αλάτι και πιπέρι.
3.   Ρίχνετε λίγο κρασί, χυμό από λεμόνι, λίγο βούτυρο, τυλίγετε τη λαδόκολλα, επαναλαμβάνετε και με τα αλλά ψάρια την ίδια ακριβώς διαδικασία  και τοποθετείτε τις λαδόκολλες σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
4.   Για να βγάλετε το ψάρι από τη λαδόκολλα μέσα
σένα πιάτο σκίζετε λίγο την άκρη της λαδόκολλας και αδειάζετε το περιεχόμενο προσεκτικά σηκώνοντας την λαδόκολλα από την άλλη μεριά. Σερβίρετε το πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Tips.

Για να γίνουν ποιο γευστικά τα ψάρια, μπορείτε να βάλετε στην κοιλιά του καθενός  μερικά αρωματικά, όπως 2 κλωναράκια δενδρολίβανο, 3 φύλλα βασιλικού, λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Σπιτική ταρταρ

250 γραμμ. σπιτική μαγιονέζα
1 κoυτ. σούπας κάπαρη
5-6 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  

Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε τα με τη μαγιονέζα. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν την καταναλώσετε, να δέσουν οι γεύσεις.

Σχόλια