Καλαμαράκια με σάλτσα μαυροδάφνης


700 γραμμ. Καλαμαράκι κομμένο και καθαρισμένο
200 γραμμ. Ντομάτα κονκασέ
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές της σουπας  ελαιόλαδο
½  φλιτζάνι  ασπρισμένα αμύγδαλα
 ½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
αλάτι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ.   Προσθέτουμε
και την μαυροδάφνη. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας νερό, εάν χρειαστεί. Σερβίρουμε με ρύζι, εάν θέλουμε.


Σχόλια