Cupcakes μήλου με χρωματιστό topping (free gluten)

Υλικά:

250 γραμμ.  αλεύρι χωρίς γλουτένη
2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
125 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
2 αβγά
120 ml μέλι
40 γραμμ. γιαούρτι ανακατεμένο
40 ml γάλα
120 ml σπορέλαιο
2 μήλα 
50 γραμμ. Αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. τσαγιού τριμμένη κανέλλα
Buttercream
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Σε ένα μίξερ ανακατεύετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και τα
αμύγδαλα. Ψιλοκόβετε τα μήλα σε κυβάκια. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπόλ και με ένα κουτάλι ρίχνετε τα μήλα και ανακατεύετε. Βάζετε στις 7 θήκες χαρτάκια, μοιράζετε το μείγμα και ψήνετε για 7-8 λεπτά, στο  cupcake maker της Petra. Τα αφήνετε για 5 λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να κάνετε το buttercream, Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.  Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη και το γάλα. Η υφή του θα πρέπει να είναι μαλακή και να απλώνεται εύκολα με σπάτουλα η σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ρίξε μια σταγόνα χρώματος στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Και γαρνίρετε με το buttercream από πάνω. Καλή απόλαυση !!


Σχόλια