Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα με Πένες Ολικής Αλέσεως



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
250 γραμμ. ζυμαρικά πένες από σιτάρι ολικής άλεσης
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές κέρατα, κομμένες σε κυβάκια
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
250 γραμμ. βρασμένο αρακά
150 γραμμ. πράσινες ελιές σε φέτες
5 φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα με ελάχιστο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο 
πιπέρι κόκκινο 

 

 

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ να κρυώσουν, με λίγο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια κόβετε τις πιπεριές, τις ντομάτες και ρίχνετε μαζί με τον αρακά, τις ελιές, τα μανιτάρια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μπολ με τα ζυμαρικά.
Για να κάνετε το ντρέσινγκ, ανακατεύετε σε ένα μικρό μπόλ το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξίδι, το αλάτι, τα πιπέρια και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου.
Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...