Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Χρωματιστά κεκάκια με σως μερέντας


Υλικά
1 βιταμ soft εκτός ψυγείου 
1 κούπα ζάχαρη 
4 αυγά 
2/3 της κούπας γάλα 
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
λίγο αλάτι
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
λίγο κακάο για τα σοκολατένια
Για την σως

2/3 κούπας τσαγιού μερέντα
1/3 κούπας σοκολάτα σε κομμάτια
λίγα m&m's
10 σταγόνες φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού με το μπεικιν σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Και τέλος το ξύσμα από τα λεμόνια. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2.Το ένα μέρος το χωρίζουμε σε αλλά 2 μέρη και προσθέτουμε στο μισό το κακάο και στο άλλο μισό το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα φορμάκια με μισή ποσότητα από το σκέτο μείγμα και το υπόλοιπο από το μείγμα με το κακάο ή το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180(αέρα)
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την μερέντα με τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να φτιάξουμε την σος. Όταν κρυώσουν εντελώς τα κεκάκια βουτάμε το πάνω μέρος τους στην σως μερέντας που είναι ακόμα ζέστη. Στολιζουμε με τα m&m's. Από την Κέλλυ Κνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...