Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Εύκολο Ελιόψωμο




 Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί 
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές σε φιλέτα
1  φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζάνι νερό περίπου
1 φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένο
 
Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τις ελιές το λάδι, το αλάτι και τα ζυμώνετε με χλιαρό νερό μέχρι να μην κολλά η ζύμη στα χέρια. Σκεπάζετε το μείγμα για 30 λεπτά και αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Τα ζυμώνετε σε καρβέλια, αφήνετε τη ζύμη σε ένα ταψί λαδωμένο να φουσκώσει, για 20 λεπτά περίπου, χαράζετε με ένα μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...