Σούπα με προσούτο, φασόλια και κοφτό μακαρονάκι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

3 ολόκληρες ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1 ρίζα σέλερι, μαζί με τα φύλλα του κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
2 κ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

250 γραμμ. λάχανο, τριμμένο
1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι
300 γραμμ. Προσούτο, κομμένο σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
φλοίδες παρμεζάνας και μαϊντανός ψιλοκομμένος


Βάζετε τα φασόλια στο νερό για να μαλακώσουν, από την προηγούμενη μέρα.
Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 κουταλιές λάδι, τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το σέλινο, την κολοκύθα, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό, το καρότο, το λάχανο, τα ξερά φασόλια, το αλάτι και το πιπέρι.
Σοτάρετε, μέχρι να μαραθούν τα υλικά για 5 λεπτά και προσθέτετε 2 λίτρα νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά, για 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, προσθέτετε το ζυμαρικό, το προσούτο και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.Καλή απόλαυση!!


Σχόλια