Σουτζουκάκια με Τυρί Φέτα και Κόκκινη Σάλτσα Βασιλικού





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

700 γραμμ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς την κόρα
2 αυγά
150 γραμμ. Φέτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
2 κουτ. τσαγιού κύμινο
Αλάτι

πιπέρι
Αλεύρι για αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
400 γραμμ. Ντομάτα κονκασέ
2 κουτ. τσαγιού ξερό βασιλικό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
ρύζι βραστό

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μαζί με τον κιμά, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά, τα αυγά, τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ζυμώνετε καλά και τα πλάθεται.
Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε την ντομάτα, τον βασιλικό, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Όταν πάρει βράσει, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά, μαζί με βραστό ρύζι. Καλή απόλαυση!!

Σχόλια