Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Κεμπάμπ



Υλικά

1 κιλό κιμάς αρνίσιος ή ανάμεικτος αρνί και μοσχάρι
1 αβγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Xτυπήστε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αβγό, τα μπαχαρικά και το μαϊντανό. Προσθέστε στον κιμά το μείγμα και τη
φρυγανιά. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη

ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για μία ώρα. Φτιάχνετε το κεμπάμπ  με καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά περίπου στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκινήσουν.  
Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες. Καλή απόλαυση!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...