Υλικά
1 κιλό κιμάς αρνίσιος ή
ανάμεικτος αρνί και μοσχάρι
Xτυπήστε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το αβγό, τα
μπαχαρικά και το μαϊντανό. Προσθέστε στον κιμά το μείγμα και τη
φρυγανιά. Zυμώστε πολύ καλά τα υλικά και αφήστε τη
ζύμη στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη για μία ώρα. Φτιάχνετε το
κεμπάμπ με καλαμάκια μπαμπού, αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε νερό για
αρκετή ώρα, ώστε όταν τα βάλετε στην σχάρα να μην καούν.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη και την πλάθετε με τα
χέρια, πάνω στο καλαμάκι στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους.
Σερβίρετε με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι σε ροδέλες, πατάτες
τηγανιτές, τζατζίκι και λαδόπιτες ψημένες. Καλή απόλαυση!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου