Μελιτζάνες με Σκόρδο και Τυρί Φέτα


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό μελιτζάνες 
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. φέτα
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
κριθαρένια παξιμάδια, χοντροκομμένα


Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε στα τέσσερα, τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνετε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
Χαράζετε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες και καθαρίζετε το κοτσάνι,  τις ζεματίζετε για 1 λεπτό και τις ρίχνετε σε νερό με πάγο, έτσι ώστε να πεταχτεί η φλούδα ποιο εύκολα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, έως ότου μαραθούν. Κατόπιν, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό   τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, ξεπλένετε τις μελιτζάνες με αρκετό νερό και τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τηγανίζετε τις μελιτζάνες, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Μόλις ροδίσουν, τις βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος, προσθέτετε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύετε. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε με κριθαρένια παξιμάδια. Καλή απόλαυση!!

Σχόλια