Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Σούπα καρότου με πορτοκάλι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 βολβός μαραθόριζας (φινόκιο), καθαρισμένος και κομμένος σε ροδέλες
½ κιλό καρότα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
50 γραμμ. μαργαρίνη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι
πιπέρι

γαρνιτούρα
κρέμα γάλακτος και φύλλα μάραθου


Ρίχνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το φινόκιο μέχρι να μαραθεί.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το καρότο, το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.
Γεμίζετε την κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, περίπου για 45 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Για να σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σούπα και πριν πάρει βράση ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά με σύρμα.
Συνοδεύετε τη σούπα με λίγη κρέμα γάλακτος και φύλλα μάραθου. Καλή απόλαυση!!

Σημείωση:Εάν επιθυμείτε μια πολύ λεπτή και ρευστή υφή θα χρειαστεί να περάσετε τη σούπα από σουρωτήρι με λεπτή σήτα.
Η σούπα μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγουμένη και να φυλαχτεί στο ψυγείο για μία έως δύο ημέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...