Ριζότο με κολοκύθα


 Υλικά

1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
2 κούπες Ρύζι arborio
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
300 γραμμ. Κολοκύθα, κομμένη σε κυβακια
Ελάχιστο φασκόμηλο
Αλάτι
πιπέρι
Βούτυρο 
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το
κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε, όταν πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και την κολοκύθα για να σωταριστει και αυτή. Αλατοπιππερωνουμε και ρίχνουμε και ελάχιστο φασκόμηλο καλά τριμμένο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και βράζουμε για 15' για να μαλακώσει η κολοκύθα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε στο multi το μείγμα αυτό. Ξαναρίχνουμε στο βαθύ μας τηγάνι το πολτοποιημένο μείγμα και προσθέτουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει σε νερό τους κύβους, το όποιο προσθέτουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα στο μείγμα με το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Όταν μαλακώσει και το ριζότο μας είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και την παρμεζάνα και το αφήνουμε 4´ μέσα στο σκεύος μέχρι να το σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό και μπορεί να συνοδευτεί άψογα με λευκό κρασί " 4 Λίμνες " του κυρ Γιάννη και έξτρα φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία! Από την Σουμέλα Αμανατίδου.

Σχόλια