Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Mac 'n Cheese αλλά ελληνικά




ΥΛΙΚΑ

500 gr μακαρόνι κοράλι ή πένες
120 gr μπέικον ή λουκάνικο
500 gr κρέμα γάλακτος
200 gr cheddar
300 gr τριμμένο cheddar


Κόβουμε το μπέικον ή λουκάνικο σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε στο λιπάκι του. Στην συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 200 gr cheddar με λίγη κρέμα γάλακτος (μην βάλετε πολύ) έως ότου γίνει μία παχύρρευστη κίτρινη κρέμα και παράλληλα βράζουμε το κοράλι μας ή πένες με πολύ λίγο αλάτι για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε κανονικά, χαμηλώνουμε το μάτι, βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο (ίσα να καλυφθεί ο πάτος της), ρίχνουμε το κοράλι, το λιωμένο cheddar ,το τριμμένο cheddar, το μπέικον και ανακατεύουμε. Αν βγεί πολύ πηχτό, ρίξτε παραπάνω κρέμα γάλακτος. Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Από την Ντίνα Γιαννακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...