Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Στρούντελ με λαχανικά


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

450 γραμμ. φύλλο κρούστας
250 γραμμ. μαργαρίνη λιωμένη
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κομμάτι πιπερόριζα,  τριμμένη
1 καρότο, ψιλοκομμένο
50 γραμμ. φύτρες σόγιας
130 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 μίσχους σέλινο, ψιλοκομμένους
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
 2 αβγά χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας νερό
      πιπέρι
      αλάτι
  
Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε την πιπερόριζα, το καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για μερικά λεπτά.
Προσθέτετε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, συνεχίζετε


το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ κόβετε το φύλλο σε λωρίδες 8 εκ. και για κάθε Στρούντελ χρησιμοποιείτε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο.
Βάζετε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα και τυλίγεται σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (για να μην χυθούν τα υλικά),
Βάζετε τα Στρούντελ σε ταψί που το έχετε βουτυρώσει ελαφρά, με ένα πινέλο αλείφετε με τα χτυπημένα αβγά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...