Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Αναρόκρεμα ( Μυζηθρόκρεμα - Κύπρος )



Υλικά:
5 φύλλα κρούστας
1/2 κιλό αναρή ανάλατη (μυζήθρα)
4 κουταλιές μέλι
125 γρ. φρέσκα κρέμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 ποτήρι καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα φύλλα κρούστας στο φούρνο στους
170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και έπειτα τα σπάζουμε σε μικρά κομματάκια.
Χτυπούμε στο μίξερ τη μυζήθρα με το μέλι, λίγη κανέλα και το γάλα. Αφού χτυπηθούν αρκετά προσθέτουμε λίγη, λίγη τη φρέσκα κρέμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το 1/3 των φύλλων από κάτω. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγα καρύδια και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τη κρέμα. Έπειτα κάνουμε μία δεύτερη στρώση από φύλλα κρούστας, κανέλα και καρύδια και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε προσθέτοντας τη τρίτη και τελευταία στρώση από φύλλα κρούστας και προαιρετικά πασπαλίζουμε πάλι με κανέλα, καρύδια και λίγο μέλι. Από την Ιόλη Αγιομαμίτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...