Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Αρνίσια παϊδάκια µε σταφύλια και πετιµέζι (Κύπρος)


Μία συνταγή να γλείφεται τα δάχτυλά σας και
φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Με
σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από
σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι. Μπορούμε
να αντικαταστήσουμε τα σταφύλια με βύσσινα
στην εποχή τους.

Υλικά
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ. πετιμέζι
 αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε
μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα
παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και
συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να
ψηθεί καλά το κρέας. Βγάζουμε το κρέας σε
πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Το
περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και
αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ. Ξαναβάζουμε το
τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια,
τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει. Σ’ αυτό
το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη
φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν
τα σταφύλια. Προσθέτουμε το κρασί και το
πετιμέζι και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα.
Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να
δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα
πρέπει να γίνει σαν μέλι. Σερβίρουμε τα
παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη
σάλτσα σταφυλιών. Από την Μαρία Κωνσταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...