Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Δίχρωμα μπισκότα


Υλικά

500 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
1,5 ποτήρι ζάχαρη άχνη
6 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. cream cheese


2κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κρόκους αυγού
2 βανίλιες
3 κουταλιές κακάο

Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το cream cheese και τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια. 
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και προσθέτουμε το κακάο στο ένα κομμάτι μόνο. Ακολούθως με τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού κουζίνας ανοίγουμε ένα φύλλο από το κάθε χρώμα ζύμης. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε σε ρολό το οποίο καλύπτουμε σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Αφού βγάλουμε το ρολό από την κατάψυξη το κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Από την Άρτεμις Ορφανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...